Få professionel rådgivning til dit næste boligkøb

I en bolighandel er der mange ting, du som køber skal have styr på. Alt sammen for at din næste bolig ikke bliver en bekostelig affære du ikke har råd til. Derfor er det anbefalelsesværdigt, at alliere sig med en boligadvokat der kan rådgive dig og hjælpe dig godt igennem din næste bolighandel. https://nembolighandel.nu/blog/boligadvokat-esbjerg/ På dette link kan du læse mere om hvad en boligadvokat kan hjælpe dig med, og hvor meget det koster for dig. 

Bolighandlens mange dokumenter

Når du ønsker at købe en ny bolig skal du have styr på mange forskellige dokumenter, og at de samtidigt er udfyldt korrekt med de rigtige informationer omkring din kommende bolig. Hvis dokumenterne ikke er udfyldt korrekt kan du risikere, at det kan påvirke handlen negativt, og det kan også blive dyrt for dig. Det kan være svært, som almindelig person uden juridisk baggrund at have styr på de mange dokumenter. Dette vil en boligadvokat kunne hjælpe dig med, og du vil kunne bruge din energi på noget andet i forbindelse med din kommende bolig.

Købsaftalen

En købsaftale er den kontrakt der indgås med sælger og køberen af boligen. Typisk så udarbejdes en købsaftale af en ejendomsmægler, og den indeholder informationer der gør sig relevante for overtagelsen. Det vil sige overtagelsesdato, pris, navne på sælger og køber m.m. Formålet med en købsaftale er at klargøre hvilke betingelser der ligger forud for handlen, men den vil som regel være udarbejdet i et juridisk sprog som kan være svært at forstå for den der ikke har juridisk baggrund. Dette vil en boligadvokat kunne hjælpe dig med at gennemgå købsaftalen, så du forstår den fuldt ud. En boligadvokat vil desuden også opdage fejl og mangler i aftalen, så handlen ikke ender med ikke at være til din fordel som køber. 

Få altid indskrevet et advokatforbehold i din købsaftale

Dette er med god grund, da et advokatforbehold sikrer dig at købsaftalen kun vil være gældende hvis din boligadvokat kan godkende købsaftalen. Dette er i særdeleshed praktisk, da du kan underskrive en købsaftale før din advokat har læst den igennem. Hvilket kan blive en nødvendighed hvis der er stor rift om den type af bolig, du ønsker at købe. Hvis din boligadvokat bagefter vurderer at købsaftalen indeholder fejl og mangler vil de hjælpe dig med at rette op på dette, og du får en fair handlen for dig selv.