Bålplads i haven

Udeliv er fantastisk, når vejret tillader det. Hvem nyder ikke at sidde i sin have, måske med et tæppe omkring sig, med lys og lamper når solen er gået ned og mørket sænker sig?

Et tidspunkt på aftenen, hvor man også kan nyde et glas vin eller en kop kaffe, samtidig med at man få slappet af, er guld værd. Et dejligt frirum med sin familie, hvor hygge er indbefattet med samvær.

Udendørs bålplads

Haven er for mange husejere en ekstra opholdsplads, hvor mange timer går med udendørs spisning, spil, leg og afslapning. Mange husejere har dertil skabt udendørs køkkener, hvor de kan tilberede maden til grillen og samtidig være ude i den friske luft.

Men at have egen bålplads er ligeledes blevet utroligt populært. Til dels skaber ilden en hyggelig atmosfære og afgiver varme, som mange sætter pris på. Dertil skaber bålpladsen associationer til spejder- og friluftslivet, og har man børn, så er det oplagt at grille pølser og bage snobrød sammen med dem.

Du kan læse mere om bålplads og de mange unikke muligheder en bålplads kan skabe. For måske du har rum til at kunne have to forskellige modeller, som byder hver sin ting.

Levende flammer

Der er noget magisk ved ild, selvom det også er farligt. Det er meditativt at sidde og se ind i flammerne, men man bør dog altid sikrer sig og have vand i nærheden, hvis nu et uheld skulle opstå.

Ligeledes bør man også tale med børnene om faren, da åben bålplads er forbundet med ild og der heraf er nogle regler, man skal følge, for at passe på sig selv og andre. De fleste børn har dog ikke svært ved at begå sig omkring ild, når de først har fået det fortalt. De finder faktisk bålpladsen lige så hyggelig som voksne. Børn har jo de samme instinkter som voksne, i hvert fald når det kommer til ilden.

Børnefødselsdage

Udover at bål kan skabe æstetik og hygge, så er en bålplads oplagt at anvende til børnefødselsdage. Der kan hurtigt tilberedes nem og skøn fødselsdagsmad som bl.a. pølsehorn eller snobrød, som dertil også kan spises fra hånden med papir om. Dertil kan der serveres stegte majskolber og vandmelon for noget lidt sundere.

Find dog gerne på menuen sammen med dine børn. Praktisk på mange måder, da børnene heraf også kan være udenfor i den friske luft og blive involveret i planlægning.