Populære gulvtyper

Skal du have nyt gulv er udvalget af flotte gulve stort. Her kan du læse mere om, hvilke gulvtyper, der er særligt populære lige nu, så kan du enten vælge at være med på moden eller at gå mod strømmen. Vælger du at gå mod strømmen er du faktisk med på en af tidens trends, da det er populært for tiden at vælge et gulv, der skiller sig ud.

Sildebensgulve

En af de store gulvtrends de seneste år er sildebensgulve. Gulvtypen der historisk set primært var at finde i herskabsvillaer og herskabslejligheder nyder i dag en stor popularitet i alle boligtyper.

Sildebensgulve fås både i den klassiske variant i træ, der skal fuldlimes til undergulvet og i flere moderne gulvtyper såsom laminat og klikvinyler.

Det er ikke mindst de moderne alternativer i laminat eller vinyl, der har udbredt gulvtypen til alle typer boliger, da disse både er billigere og samtidigt er udstyret med et kliksystem, som gør, at det er nemmere selv at lægge gulvet, hvorved du sparer udgiften til en montør.

Klikvinyler

En anden gulvtype, der er utrolig populær lige nu er vinylgulve med kliksystem, de såkaldte klikvinyler. Gulvtypen er en videreudvikling af den klassiske rullevinyl og har ofte et udseende der til forveksling ligner en ægte klinke eller et ægte trægulv, hvilket underbygges af at gulvene er i enten klinke- eller plankeformat.

Gulvene er takket være det indbyggede kliksystem let at lægge og er samtidigt et praktisk gulvvalg, da mange klikvinyler er yderst slidstærke, nemme at rengøre og ofte også har en god gangkomfort samt gode lyddæmpende egenskaber.

En kommende trend?

Ser man på, hvad klinkeproducenterne netop nu indfører i deres sortimenter, så er godt bud på en kommende gulvtrend blå klinker, i smukke dybe og rolige blå farvetoner, der bringer et farvestrejf ind i boligen, men som samtidigt skaber et harmonisk og balanceret udtryk i rummet.