Få fliser i dit køkken

Fliser og køkkener er to ord, der nærmest er synonyme. Det burde de i hvert fald være, for fordelene ved at have fliser i køkkenet er nemlig mange. Og det gælder både privat og professionelt.

 

Fliser til køkkenet fås som både vægfliser – det vi også kalder klinker – og gulvfliser. Her kan du med garanti finde, det udtryk, der taler allermest til dig. Om det så er mønstrede fliser, store fliser eller stenfliser.

 

Et spørgsmål om hygiejne

Køkkenet er der, vi laver og opbevarer, alt den mad vi indtager. Det betyder også, at køkkenet er et rum, hvor vi skal kunne holde styr på hygiejnen.

 

I mange gamle køkkener ser man gulve af kork og bordplader af ubehandlet træ. Det er et paradis for bakterier at formere sig i, da væsker kan trænge sig ned i materialet, hvor vi ikke kan holde styr på dem.

 

Det er ikke tilfældet med fliser, der holder på det vand, der måtte flyde ud over dem. Her kommer der ikke til at vokse en masse mug ude af vores kontrol. Det meste snavs kan nemt klares med en opvredet klud.

 

Kan klare varmen

Fliser er også meget varmemodstandsdygtige, og fungerer derfor perfekt i et køkken, hvor der typisk er åben ild. Beklæd væggen bag komfuret med fliser for at beskytte den. Du kan også indrette dit køkken med en stor flise ved siden af komfuret i bordpladen, så du altid har et sted at sætte varme gryder.

 

En god investering

Sidst men ikke mindst er køkkenfliser en fantastisk investering. Når huset resterende gulve skal skiftes med jævne mellem, holder dine fliser en livstid. De ting kan bare ikke slides op.

 

Det betyder også, at du kan tillade dig selv at bruge lidt flere penge på dit flisegulv, end dit trægulv.