Vil du have grønnere og billigere varme? Få en varmepumpe

Hvis du vil have grønnere varme i hjemmet og spare på elregningen, så kan et logisk første skridt være at få en luft-til-vand eller luft-til-luft-varmepumpe installeret. Disse hiver nemlig varme ud af luften uden for hjemmet, som så bliver trukket ind i hjemmet enten i form af luft eller varmt vand i haner og radiatorer. Disse varmepumper kan du købe flere steder, fx inde på https://scanheat.dk/.

Få en diskret luft-til-luft-varmepumpe

Luft-til-luft-varmepumper kan ligesom luft-til-vand-varmepumper fungere året rundt. Førstnævnte er lydsvage, og pumpens indre del kan sættes diskret op. Du vil således kun bemærke luft-til-luft-varmepumper, når de lejlighedsvist blæser ny varme ind i hjemmet for at nå den temperatur, som du ønsker af pumpen. Nogle pumper giver ned til 20 dB støj indendørs – altså ikke just støvsugerstøj.

Luft-til-vand i ned til 25 graders frost

Luft-til-vand-varmepumper udvinder ofte varmeenergi fra luften, men overfører den til opvarmning af husets varmtvandsbeholder. Luft-til-vand-varmepumper kan faktisk virke i helt ned til -25 grader – her til lands vil du i praksis ikke opleve problemer med drift, der har deres rod i temperatur. Disse varmepumper har en levetid på ca. 20 år, men allerede efter 3-5 år har de tjent sig selv hjem igen.

Du kan søge tilskud hos Energistyrelsen

Hvad angår luft-til-vand-varmepumper, kan du faktisk søge tilskud til dem hos Energistyrelsen. For at få tilskud vil der være krav til energiklasse ved den pumpe, du vil installere. Bygningerne, som pumpen installeres til, må ikke ligge i et område, der er udlagt til fjernvarme. Installation skal i øvrigt være udført af en godkendt VE-montør eller installationsvirksomhed – så tjek muligheder for tilskud.

Undersøg løsninger inden for varmepumper i dag

Spar penge på varmeregningen ved at få en varmepumpe ind i hjemmet. De er nemme at montere, har lang levetid og giver dig på sigt en stor besparelse. Undersøg forskellige løsninger allerede i dag.