Spar på vandet og på varmen

Den gennemsnitlige dansker, bruger tit alt for mange penge på vand og varme. Det er meget åndsvagt, når der findes simple løsninger, der kan gøre regningen meget mindre. Det er også bedre for klimaet, hvis man bruger færre penge på vand og varme.

Tænk over varmen

Den letteste måde at spare penge på varme på, er ved at omlægge dit energiforbrug, til en mere energieffektiv energi form. Det kan blandt være jordvarme eller en luft/vand varmepumper. Fordelen ved jordvarme er, at det er meget klimavenligt, men det er også meget dyrt, og omfattende.

Fordelene ved en luft/vand varmepumper er, at det er en billigere og mindre besværlig løsning. Derudover er det bedre end en luft/luft varmepumper. En luft/vand varmepumper benytter sig af den varme, som er i luften, og bruger den til at opvarme vandet i eksempelvis radiatorer. Derfor er det også vigtigt, at du har et vandbåret varmesystem i dit hjem.

Det er også vigtigt at tænke på at spare på varmen i generelt i dit liv. Uden at tænke over det spilder vi nemlig en masse varme i vores dagligdag. Det sker blandt andet, når du åbner et vindue for at lufte ud uden at slukke for radiatoren. Så strømmer der en masse varme ud ad vinduet, som du betaler for.

Spar på vandet

Det er også meget vigtigt at spare på vandet. Her er det nemlig også en masse at hente. Du kan eksempelvis spare på vandet ved ikke at vaske tøj så tit. Vaskemaskiner kræver nemlig rigtigt meget vand, og du behøves slet ikke at vaske dit tøj så tit.

Bukser og striktrøjer kan tit nøjes med at blive luftet, og så er de klar til at blive brugt igen. Hvis der kommer pletter på, kan du med fordel bare vaske pletten af med lidt pletfjerner i håndvasken.