Rionet: Sådan bygger du dit eget hegn

Har du længe haft lyst til at få dig et hegn? I mange tilfælde kan det være dejligt med et hegn i fx haven. I andre tilfælde kan et hegn være en nødvendighed. Dette gælder fx, hvis du har særlige former for dyr. Det kan også være, hvis du har små børn, og I bor ud til en stor vej.

Uanset hvad er der hjælp at hente. Det er nemlig sådan, at du har mulighed for at bygge dig dit eget hegn. Dette kan du gøre ved hjælp af rionet. Læs meget mere her.

Flere metoder

Der findes flere metoder, når du skal bygge dit eget hegn. Dette er godt, fordi der så er større sandsynlighed for, at du kan finde en løsning, som passer til dig.

Det kan godt være noget af en opgave at bygge sit eget hegn. Dog kan du selv bestemme, om du vil bygge det fuldstændigt fra bunden eller ej.

Det er en mulighed, at du bygger et hegn med færdig løsning. I dette tilfælde skal du ikke selv tilpasse eller skære i rionettet. I stedet får du alle de ting, som du har brug for til dit hegn. Herefter er det din opgave at bygge hegnet ved at sætte alle elementerne i jorden og fastgøre rionettet på rette vis.

Der er dog også den mulighed, at du kan bygge hele hegnet fra bunden. Dette har den fordele, at det er det ultimativt billigste. En anden fordel ved denne metode er, at du selv kan bestemme alting. Du kan selv bestemme, hvor stort hegnet skal være, og hvordan det skal komme til at se ud. Hvis der er noget, du er utilfreds med, kan du bygge det om.

Vær klar med det rette værktøj

Når du skal bygge dit eget hegn, er det vigtigt, at du har alt det rigtige værktøj, som skal bruges. Hvis du ikke har dette, kan det hurtigt blive noget af en opgave at få bygget et flot hegn. Derfor bør du lave den rette forberedelse og skaffe det rigtige værktøj.

Der er flere ting, som du vil få brug for. Du skal bruge et pælebor, når du skal lave de huller i jorden, hvor stolperne til hegnet skal fastgøres. Du vil også skulle bruge snor og pløkker. Dertil kommer afstandsbræt, håndstamper, vaterpas og en skruemaskine. Med disse ting og dine materialer kan du begynde.