3 tips til at bygge et hønsehus

Har du altid drømt om at have høns i din have eller på gården? Det kan være rigtig lækkert at kunne hente friske æg til morgenmaden, og hvis hønsene er tamme, er de også vældig hyggelige at have særligt hos børnefamilier. Her er tre gode tips til, hvordan du selv kan bygge dit hønsehus.

 

Tørt og varmt

Det er vigtigt at skabe et hjem til hønsene, hvor hønsene kan være varme og tørre året rundt. Det er derfor en god idé at dele hønsehuset op i to dele: et lukket skur, hvor de kan sove og lægge æg, og en voliere-sektion så de kan gå udenfor. Du kan bygge skuret af træ eller af stål, som både er holdbart og billigt at få fat i. Vha. hatteprofiler kan du gøre facaden pænere, hvis du er interesseret i det, så køb hatteprofiler her. Det er vigtigt at taget kan holde tæt, så der ikke kommer vand ind. Derfor er tagplader af ståltrapez en rigtig god mulighed, da ståltrapez er kan holde i mange år uden slid. Du kan også finde ståltrapez i mange farvervarianter, læs mere om ståltrapez fra Profilmetal A/S.

 

Placering af hønsehuset

Når du skal placere hønskehuset i din have, kan det være en fordel at finde et hjørne eller en krog, hvor der er mulighed for skygge. Hvis hønsehuset er omkranset af lidt træer og buske kan det skabe trygge rammer for dine høns, der ellers kan blive stressede af at stå midt ude i det hele med alt for mange vinkler at skulle holde øje med.

 

Hold ræven ude

Det er slet ikke spor sjovt at få ræven på besøg hos sine kære høns, men du kan heldigvis rævesikre dit hønsehus. Nettet til voileren kan fx graves et stykke ned i jorden og vinkles en halv meter indad også, så ræven ikke kan grave sin vej ind.