Få styr på hvad ejendomsmægleren kan hjælpe dig med

Det kan være svært at finde ud af, hvad det helt præcist er, en ejendomsmægler kan hjælpe dig med, og i øvrigt kan det også være svært at finde billige ejendomsmæglere. Hvis du gerne vil vide mere om junglen af ejendomsmæglere, kan du læse videre her og blive lidt klogere på, hvorfor det er smart at være tilknyttet en ejendomsmægler, når du køber eller sælger hus.

 

Få lavet et økonomitjek

Man kan selvfølgelig få lavet et økonomitjek i mange andre sammenhænge, og det er også en god idé at få det lavet i forbindelse med et boligkøb eller -salg. Det er en stor beslutning, når der skal sælges eller købes hus, og der er mange omkostninger omkring det. Derfor er det en god idé at få lavet et økonomitjek, så sikkerheden er i orden.

 

I øvrigt kan det være svært at gennemskue, hvilke ydelser man reelt betaler for, ligesom at det kan være svært at forhandle med banken. Uvidenhed er ofte en stor faktor, som spiller ind i forhold til forhandlinger, og derfor er det en god idé med en økonomisk rådgiver, inden du kaster dig ud i den del.

 

Få hjælp til skødeskrivning

Der er mange juridiske detaljer at holde styr på, når det drejer sig om skødeskrivning. Det kan være svært for mennesker, som ikke normalt beskæftiger sig med jura, at forstå de forskellige regler og paragraffer, og derfor er det også en god idé at have en mægler tilknyttet, når det drejer sig om at få skødet skrevet. Der kan være forskellige behov omkring hvordan skødet udarbejdes, og derfor er det en god idé at tage en snak med en ejendomsmægler omkring det.

 

Få lavet en tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en vurdering af boligen, som laves af en byggesagkyndig. Tilstandsrapporten skal fungere som et objektivt syn på huset og skal hverken give fordele for køber eller sælger. Af samme grund må ejendomsmægleren ikke kontakte en byggesagkyndig, men i stedet kontakte et forsikringsselskab, som kontakter den byggesagkyndige.

 

Få lavet en el rapport

El rapporten fungerer på mange måder ligesom tilstandsrapporten. Her må ejendomsmægleren heller ikke kontakte en elinstallatør direkte, men skal gå igennem et forsikringsselskab.

 

Det er en god idé at få lavet en el rapport. Det er ikke et lovkrav, men det er ofte et krav fra forsikringsselskaberne, da der de seneste år har været mange problemer på den front. Du skal være opmærksom på, at el-rapporten er baseret på stikprøver og altså ikke tager højde for hver enkelt detalje i huset.