Hvorfor vælge en ægtepagt

Det er så yndigt at følges ad, og det tror vi heldigvis stadigvæk på, på trods af et stigende antal skilsmisser og et samfund hvor både kvinder og mænd kan klare sig alene.

Når vi elsker hinanden, træffer vi beslutninger sammen i kærlighedens navn, beslutninger om at bo sammen, økonomiske beslutninger, både om opsparing, forbrug og gæld, beslutninger om opdragelse osv.

Når vi skal skilles, er det dog ofte kompliceret, og især det at træffe beslutninger, hvor vi er enige, kan halte. Derfor kan en ægtepagt være en god ide.

Fælleseje og særeje

Når man indgår i et ægteskab får man pr. automatik, ifølge dansk lovgivning, fælleseje.

Det vil sige, at alle værdier bliver fælles, også negative – disse skal i tilfælde af en skilsmisse deles lige op.

Det kan være en kringlet situation at stå i, uanset om formuen er positiv eller negativ, og derfor kan særeje være en god ide.

Især hvis I er en sammenbragt familie med dine, mine og vores børn.

Når det ikke er vores eget valg

På trods af skilsmissestatistikkerne er der jo også mange ægteskaber, der holder hele livet igennem.

Det er dog aldrig vores eget valg, hvornår vi mister vores ægtefælle, og det er sjældent nemt.

Hvis man så ovenikøbet skal tage sig af store økonomiske beslutninger og udfordringer i samme omgang, som man skal håndtere sorg og tab, kan det blive rigtig svært.

Stridigheder om penge og økonomi blandt de efterladte er faktisk ofte noget af det, der virkelig kan skille en familie ad. I kan derfor hjælpe jer selv ved at få en lavet en ægtepagt, der tager højde for det hele.

En ægtepagt kan godt betale sig

Selvom det selvfølgelig koster penge at få lavet en ægtepagt, kan det godt betale sig at få professionel hjælp.

Der er mange ting at tage hensyn til, både lovmæssigt, men også i forhold til hinanden, og derfor kan rådgivning være godt givet ud.

Pris på ægtepagt kan variere rigtig meget, men der er selvfølgelig altid en fast udgift til tinglysning osv.

Derudover står det dig frit for, om du vil vælge den billigste “gør-det-selv” løsning på nettet, eller betale lidt mere for en god advokat eller rådgiver.

Økonomi og ægteskab er meget individuelt, personligt og følsomt, så derfor kan det anbefales at tage imod professionel rådgivning.

 

En dårlig eller forkert ægtepagt, eller slet ingen, kan i sidste ende komme til at koste endnu mere i tabt formue.