Er det en god idé at fjerne kalk fra sit vand?

Der er mange, der har et ønske om at fjerne kalk fra deres vand i hjemmet. Det kan nemlig virke som en god idé, da de dermed kan spare på rengøringen.

En stor del af dem, der går med tanker om at finde en løsning på, hvordan de slipper af med kalk i vandet, gør det af hensyn til deres rengøring.

De er nemlig trætte af at skulle bruge knofedt og kemi, når de skal fjerne kalk i brusekabinen, håndvasken mv. Men spørgsmålet er, om det faktisk er en god idé at fjerne kalk fra vandet?

Øger risikoen for korrosion i dine rør

Til trods for, at det kan virke som en god idé at fjerne kalk fra sit vand, er det noget, man skal overveje meget nøje.

Når der ikke er kalk i dit vand, vil det nemlig få indflydelse på dine vandrør. Fjerner du al kalk fra dit vand, er du med til at øge risikoen for korrosion i rørene.

Det er naturligvis ikke en fordel, da det betyder, at der sker en utilsigtet nedbrydning af dine vandrør. Mener du ikke, at det er en ulempe, så blot fjern kalk fra vand. Ser du det som en ulempe, så hold dig fra at gøre det.

Øger risikoen for huller i tænderne

Hvad mange ikke er klar over er, at kalk faktisk er sundt for tænderne. Er der ikke kalk i dit vand, er det derfor med til at øge risikoen for, at du får huller i dine tænder.

Det har en undersøgelse fra COWI vist, hvorfor det bestemt er værd at have med i sine overvejelser. Det er dog et punkt, der må siges at dele vandene en del.

For nogen er det den afgørende årsag til, at de undlader at fjerne kalk i deres vand. Hos andre bliver det ikke set som en ulempe, da de mener, at de kan indtage deres kalk på anden vis.

Flere og flere gør det

Har du gjort dig tanker om at fjerne kalk fra vandet derhjemme, er du ikke ene om det. Derimod er det noget, som flere og flere vælger at gøre.

At der er mange, der vælger at gøre det, er dog ikke ensbetydende med, at det er den rette beslutning. Derfor er det meget vigtigt, at du overvejer det nøje.

I denne forbindelse bør det dog pointeres, at du selvfølgelig også bør konsultere en fagperson, da vedkommende vil kunne rådgive med afsæt i din konkrete situation.