Miljørigtige løsninger i det moderne hjem

Der er masser af mulighed i hverdagen for at handle miljørigtigt. Det kræver dog blot, at du er opmærksom på dine handlinger, for ellers smutter det nemt og hurtigt for de fleste. Vil du gerne vide mere om, hvordan du kan være mere bæredygtig i dit daglige liv? Så læs med her, hvor du får nogle lettilgængelig tips.

Fyr op for fyret uden at udlede CO2

Det er efterhånden et velkendt faktum, at det er yderst usundt for planeten, hver gang nogen fyrer op for et oliefyr. Ønsker du dog stadig hyggen ved et fyr, men vil du gerne undlade at skade miljøet unødigt? Da er et fyr med træpiller måske løsningen for dig.

Træpiller, fx Heatlets træpiller, udleder ikke CO2 og er derfor ikke skadelige for miljøet. På det punkt er træ generelt en god løsning. Heatlets træpiller og generelt træpiller er den slags brændsel, der kaldes biobrændsel. Det findes dog også brændsel til oliefyr, som går ind under kategorien ”biobrændsel”. Det er alternativt brændsel til den ikke-miljøvenlige olie – det er altså bioolie.

Med Heatlets træpiller såvel som træpiller, der ikke er Heatlets træpiller, kan du med god samvittighed fyre op for fyret hjemme i stuen.

Tænk over de små handlinger i hverdagen

Det er ikke udelukkende brændselsvalg, der gør en forskel for din miljørigtighed i løbet af hverdagen. Det er også de små og simple handlinger såsom at slukke lyset, når man forlader et rum. Alt for tit sker det for os alle, at vi glemmer at trykke på kontakten. Det bruges der unødig elektricitet på. Det kan spare både din pung og miljøet at begynde at huske at slukke lyset, når du ikke længere har brug for det. Du kan også overveje, om du egentlig har brug for det lys, du tænder, når dagslyset stadig finder vej – eller gør du det af ren vane?