Indretningsstil: New Yorker

Der findes mange forskellige indretningsstile, som giver fuldstændig forskellige udtryk i hjemmet. Det giver nemlig et meget anerledes udtryk i stuen, hvis du indretter efter Fransk Landstil, end hvis du indretter efter Industrielt. Hvilken indretningsstil du skal have i dit hjem, kommer derfor helt an på, hvad du godt kan lide af udtryk. Har du svært ved at vælge en indretningsstil, som du godt kan lide, kan du altid tage udgangspunkt i, hvilke møbler du godt kan lide. Dette kan nemlig have en rigtig stor indflydelse på din indretningsstil.

Denne artikel vil komme med en beskrivelse af New Yorker indretningsstilen, så du får en ide om, hvordan denne indretningsstil ser ud og hvilket udtryk det giver i et rum.

New Yorker indretningsstilen kendestegnes ved moderne minimalisme og det lidt mere rå og eksperimenterende design. Stilen kan minde en del om den industrielle indretningsstil, men har et mere poleret udtryk, da det mere rå smelter sammen med de forfinede elementer. Ligesom den industrielle indretningsstil er materialer som genanvendt træ også essentielle for at skabe den helt rigtige, rolige og moderne stil.

New Yorker stilen giver meget plads til fri leg, da det handler om at skabe nogle kontraster, der komplimenterer hinanden. Der er derfor et stort miks af store og små møbler, lyse og mørke farver. Farverne holdes generelt til de grålige og blå toner, så der er ikke meget spræl på farvetemaet ved denne stil.

Geometriske mønstre er også et stort hit i denne indretningsstil. Dette kan nemt inkorporeres i tæpper og plakater – du kan for eksempel få mange fede plakater ved Hein Studio, som passer godt ind i denne stil. Derfor er det også essentielt at mikse møbler i forskellige forme. Det kunne for eksempel være runde sengeborde ved siden af den firkantede seng. Dette skaber nogle virkelig fede kontraster.

Det minimalistiske kommer ind i denne indretningsstil, fordi der ikke bliver brugt en hel masse dekorationselementer – pynteting er altså ikke det helt store her. Det betyder dog ikke, at pynteting slet ikke er til stede. Men for at holde det minimalistisk og roligt skal der bestemt ikke fyldes op med pynteting på hylderne – et par stykker er nok. Der bliver derfor også skabt en masse luft i denne indretningsstil.