Guide: møbler til dig med rygproblemer

Går du tit og døjer med ondt i ryggen? Det er et udbredt problem, der ofte kan skyldes enten passivt kontorarbejde eller fysisk arbejde, der belaster ryggen. Der er heldigvis flere måder, hvorpå du kan mildne ubehaget. Her er en guide til, hvilke møbler der egner sig godt til ryggen.

Rygstøtte i løbet af arbejdsdagen

Hvis dine rygproblemer opstår pga. din arbejdssituation, er det et rigtig godt sted at starte, hvis man vil skabe mere komfort til ryggen. Arbejder du med fysisk hårdt arbejde, som udsætter din ryg, er det vigtigste selvfølgelig at løfte på en bestemt måde osv. for at undgå skader. Men hvis du i stedet arbejder på et kontor og får ondt i ryggen og/eller nakken af at sidde passivt og stirre ind i skærmen hele dagen, så kan valget af møbler gøre en kæmpe forskel!

Den første og vigtigste ting, når man sidder på kontor og arbejder hele dagen, er, at man sidder rigtigt. En ergonomisk aeron kontorstol hjælper med netop dette, da den giver god rygstøtte og guider kroppen til at side korrekt, så man ikke udsætter kroppen for forkerte vinkler og stillinger i for lang tid. Du vil blive overrasket over, hvor stor en forskel det kan gøre for din ryg at sidde i en ergonomisk kontorstol. Om så det er på hjemmekontoret eller i en kontorbygning bør gode kontorstole være en nødvendighed. Et andet godt møbel til kontorarbejde er et hæve sænkebord. Det giver nemlig mulighed for at kunne arbejde stående i perioder, hvilket skåner ryggen.

Slap af uden smerter

Når du så har fået fri og kommer hjem, vil du selvfølgelig gerne kunne slappe af. Men det kan godt være svært at finde ro, hvis det gør ondt i ryggen. Find derfor gerne en madras, der er god for ryggen, og evt. en sofa med rygstøtte.