Giv væggene i din bolig nyt liv

Går du også derhjemme og har en masse tid? Så er det måske på høje tid med et projekt i hjemmet. Det handler blot om at slå kreativiteten løs. Familien leder måske efter et fælles projekt? Det kan også være, at man lige er flyttet ind og vil lave en smule om på boligen.

Den hurtigste måde at give boligen lidt nyt liv – er gennem væggene. Så det er blot at komme i gang.

Gør det selv projekter

Hvis man har en følelse af at være lidt inspireret, skal man naturligvis overveje, hvordan projektet skal udføres. Ved gør-det-selv projekter kan man bruge sin tid på noget man både synes er sjovt og hyggeligt, men også forskønner det område, man ser på til daglig.

For at få nogle gode idéer til, hvad man gerne vil have, kan man finde inspiration på diverse hjemmesider på internettet. Her er der som regel en masse gode forslag til, hvordan projektet skal udarte sig.

Få malingen væk på den bedste måde

Når man har besluttet sig for hvordan ens projekt skal se ud, er der lige et par trin, inden man kan begynde at male. Nogle steder har nemlig ikke særlig godt af, at man bare lægger et ekstra lag maling ovenpå. Derfor skal dette fjernes først.

Her er der heldigvis en nem løsning. Man kan vælge at købe en varmepistol, som fjerner malingen på en nem og effektiv måde. Man har måske allerede forsøg sig ved at bare skrabe løs på væggen, men hvis man bruger varmepistolen, så smelter malingen af, så det løsner sig af sig selv. Så kan man snildt gå i gang med at skrabe det af uden problemer.

Vælg den rigtige farve

Når man har grundet væggen, så skal væggen pudses. Derefter kan man lægge det første lag af maling. Inden man gør det, kan man overveje, hvilken farve man ønsker på væggen. Farven kan ændre et rums udseende fuldstændigt. Man kan gå efter de mere neutrale farver som hvid, eller man kan gå i den helt anden boldgade.

Hvis man ønsker et friskt pust til sin bolig, kan man prøve at male en enkelt væg i en spændende og iøjnefaldende farve. Det kommer naturligvis alt sammen an på hvilken effekt man gerne vil have på rummet. Vil man have fornemmelsen af et stort rum, skal man vælge de lysere farver og omvendt.