6 tips til en mere bæredygtig indretning

Det kan være svært at forene indretning og bæredygtighed, da man ofte tænker nyt, når man skal opdatere indretningen. Med lidt omtanke og små forandringer i dine vaner og dine valg kan du faktisk komme langt. I denne artikel har vi samlet nogle af de bedste tips til en mere grøn og bæredygtig indretning – uden at du går på kompromis med kvaliteten og skønheden.

Vælg bæredygtige møbler

Når du skal ud at finde nye møbler, bør du droppe turen til IKEA eller Jysk. I stedet bør du gå efter bæredygtige FSC-mærkede møbler. Det sikrer nemlig at træet kommer fra en skov, hvor der ikke bliver fældet flere træer end skoven kan nå at reproducere.

Kig på energimærkerne

Når du skal ud at kigge efter hårde hvidevarer, bør du kigge på energimærkerne. Energimærket indeholder nemlig alle de oplysninger om produktets energiforbrug, som du skal vide. Skalaen går fra A til G, hvor A er de mest energieffektive apparater. For nogle produkter går mærket op til A+++, som er det mest energieffektive.

Gå på jagt efter genbrug og retro

Der er ingen grund til at investere i nye møbler til hele lejligheden. Du kan faktisk finde mange flotte og unikke møbler på genbrugsjagt eller i retrobutikker. Gamle og antikke møbler kan tilføre en masse personlighed til din indretning – og så er mange møbler også endnu smukkere med et par år på bagen.

Gå efter bæredygtig maling

Hvis du skal male et møbel, en væg eller noget helt tredje, bør du gå efter bæredygtig maling. Det er ikke kun maling, der skåner miljøet, men er faktisk også meget bedre for indeklimaet.

Vælg LED- og sparepærer

Når du skal skifte en pære, bør du skifte til LED- og sparepærer. De holder i mange år og bruger generelt meget mindre energi end halogenpærer – og det betyder, at du ikke skal skifte dem så ofte heller.

Gå efter genanvendte produkter

Hvis du f.eks. skal have nye køkkenartikler, bør du gå efter genanvendt plastik, service i genbrugs- eller CO2-neutralt glas samt viskestykker og karklude i økologisk bomuld.