3 nemme idéer til en stilfuld, miljøvenlig bolig

Vil du slå to fluer med ét smæk og gøre boligen mere miljøvenlig og give den et friskt, nyt look samtidig? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Her på siden giver vi dig råd til, hvordan du nemt og flot kan integrere omsorg for Jorden og dens ressourcer i dit hjem – uden, at det hverken skal koste en bondegård eller kræve radikale livsstilsomlægninger fra din side af.

Spred hygge i stuen med en pilleovn

Har du altid ønsket dig en ovn i stuen, men aldrig orket at opstøve nyt brænde konstant? Så er pilleovnen det alternativ, du mangler. De findes i flotte designs og kører på små piller lavet af træspåner og savsmuld – som ikke er længere end et klik væk hos et hav af forskellige forhandlere. Du kan købe modeller med smarte funktioner som f.eks. tidsindstilling, så stuen er varm, når du står op eller kommer hjem – og træpillerne hverken soder eller drysser halvt så meget, som brænde gør i hjemmet. Med de rigtige, billige træpiller kan pilleovnen endda blive mere miljøvenlig, end hvis der skulle fældes træer for at forsyne dig med brænde – og med de rigtige træpiller mener vi dem, der produceres af affaldstræ fra savværk, møbelindustrien osv. i stedet for af hele træer fældet til formålet.

Opdater garderoben med genbrug

Nogle ville måske sige, at dette tip hører til på en modeblog – men her på siden er vi meget bevidste om, at en flot garderobe kan være prikken over i’et på indretningen. I nutidens modelandskab skal du ikke scrolle længe på Instagram, før du støder på den ene fabelagtigt kuraterede genbrugsbutik efter den anden – og med alle de butikker, der lejer stande ud, er det vanvittigt let både at finde unikke, små kunstværker fra andres samlinger og at sælge ud af sin egen. Så hvis du mangler lidt pangfarver i dit walk-in-closet, er det bare med at komme af sted! Ud over at være godt for sjælen og humøret er genbrugsshopping i langt de fleste tilfælde nemlig også CO2-neutralt.

Få gang i køkkenhaven og komposten

En sidste, såresimpel måde at give hjemmet en klimaopdatering på er ved at lægge køkkenvanerne om. Hvis din kommune ikke allerede gør det, så prøv så vidt som muligt at sortere dit skrald – og etabler gerne en (forsvarligt konstrueret) kompostbeholder, hvis du har omgivelserne til det. Endelig er en køkkenhave med egenproduktion af frugt, bær og grønt også et dejligt skridt at tage mod miljøvenlighed, hvis du har haven og overskuddet til det.